|
Sada je: čet ruj 09, 2010 6:01 pm.
|
Neodgovoreni postovi | Aktivne teme
Dječje muke s kilama (ili-naše muke s njihovim kilama)
| Autor/ica |
Poruka |
|
Biba
|
Ma probala sam i ja sa tim Cini mini i ostalim razno raznim lopticama , kolutićima i flekicama ali sta vrijedi kad to utabaju u dva dana a ja još nemam premijerovu plaću  ..... bar za sada.
A za mir u kući to imaš pravo treba se i potrpiti jer onda je samo svađa a to sam već iskusila kad smo rekli da su to naša dijeca i da se ne miješaju u naš odgoj. Vatromet! To je bilo jesenas. Onda je jedno vrijeme uslijedila - slika bez tona, a danas je skoro pa ista prića. 
_________________ Nisam ja debela, ja sam ZENA I PO
|
| ned srp 13, 2008 2:36 pm |
|
 |
|
tinkerbell
|
Grozno,ne želim ni zamišljati tu atmosferu  Gori su od male djece. Čim nešto kažeš nadure se, ne razgovaraju,ali i dalje rade po svom
Zato bi ja voljela da dobijemo neku pismenu preporuku ili još bolje dijagnozu i režim prehrane da im to turnem pod nos! I onda da im svako malo izazivam osjećaj krivnje što narušavaju djetetovo zdravlje  Grozna sam,znam,ma ne bi to, samo ovako malo guštam
A te loptice i ostali oblici i kod mene nestanu u dva dana po kutiji. a onda su osuđeni na corn flakes i medeke.Kaj im ja mogu 
|
| ned srp 13, 2008 5:00 pm |
|
 |
|
mima
|
Tinkerica,
ja ti uvijek pomalo pogledam onu rubriku-pitanja i odgovori iako ne znam zasto, valjda da vidim da se i drugi muce s kilazom i procitam njihove price (iz istog razloga zasto ljudi citaju Moju sudbinu ili Tajnu). Doktorica ti je odgovorila na pitanje pa baci pogled!
|
| pet srp 18, 2008 2:44 pm |
|
 |
|
tinkerbell
|
Hvala! već sam izgubila nadu.
Iako ni sada nisam baš happy jer ta količina hrane i dupli ručak nije ono što nas muči. u školi je jeo samo užinu, a i to je katastrofa.
Ne ruča dva puta, a i kad je fino ne dobije koliko može/želi pojesti. Pazim ko kobac nad njim za svaku žlicu - kad mu je fino da ne jede previše, a kad je varivo da nešto pojede.
Ipak ćemo morati do doktora.
|
| sub srp 19, 2008 9:13 pm |
|
 |
|
supermen
|
 Re: Dječje muke s kilama (ili-naše muke s njihovim kilama)
Ja imam dijete od 7 g i 41 kg-i još ne ide u školu. Ne bavi se nikakvim sportom, samo trče jadničak, znoji se i nakuplja kile. Ja uopće ne kupujem slatkiše, sladoled mu dam povremeno, povrće ne voli (doslovno povraća), meso tek poneko, ovisnik je o salamama, jogurte obožava, mlijeko nikako, uvečer mu kasno ne dam da jede... i molim se da to prođe. Djeda mu dođe kao zaštitnik pa svaku malo bi mu nosio burek pa smo se dogovorili da to bude 1 x tjedno i on se sam toga pridržava. On je imao astmu i primijetila sam da je uslijed tih lijekova i počeo dobivati viška kila, otvarao mu se apetit...Imam 2 odrasle kćeri i ova srednja je bila još deblja pa je to prošlo nakon 9 e godine nakon što je izvadila angine.Danas je čak premnršava- puna je aktivnosti i nema vremena da jede, ili jede sve nepametno. Starija kćer je bila buco ali je isto smršavila prije puberteta, danas je pristojne težine nakon 2 poroda. (Mislim da je to sve zato jer oni nisu bili dojeni nego hranjeni umjetnim mlijekom.) Tako se ja nadam da će i ovaj mališ doći na svoje, ne smijem mu dati neke teške sportove ali ću ga učlaniti prema njegovim mogućnostima, sigurno. I moliti se Bogu da i on smršavi kada počnu aktivnosti... da prestane misliti na hranu iako moram priznati da je ljeto puno bolje od zime. Što se tiče kupanja, na more se nosi samo voda.
|
| ned kol 09, 2009 9:58 pm |
|
 |
|
zira
|
hej supermen ja pak imam drukčije probleme, moj sin ima 9 godina i ima 20kg (s 17 je krenul u prvi razred) a jede sve al je stalno u pokretu. što se tiče tvojeg sina pročitala sam tam na forumu da si njemu kupila picu i sladoled, probaj što manje mu kupovati takvih stvari, i dok idete u grad idite pješice i to mu bude dobro došlo. a opet kak veliš dok dojde u pubertet bude to otišlo dolje
_________________ 22.4. 158cm/76,6kg 29g. cilj 58,6kg 24.08. 66,7kg 13.09. 68.kg 26.10.70kg
19.01.2010 72,8 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wQZde1D/]
 [/url]
|
| sub kol 15, 2009 10:32 am |
|
 |
|
ines
|
vidim da nitko nije dugo komentirao ali kako vam ide imam curicu 7 god. ima 35 kg i bojim se da će biti i teža najgore je što sluša i ne jede puno ali nas obeshrabruje što nema pomaka 
|
| uto ožu 23, 2010 12:59 pm |
|
 |
|
Gabrijela
|
Drage mame, već neko vrijeme imam isti problem kao i vi. Nije ni meni problem to što moj sin ima pupu, 9 godina i 5 kila viška, ali je problem što mu se rugaju i što to sve mora proživljavati. Jedna mama je napisala nešto što mi je zazvonilo u uhu, a to je da joj se sin/kćer (nisam zapamtila) udebljao nakon uzimanja lijeka za astmu. Moj sin je izvadio krajnike s 5 godina. Do tada je bio kao štapić. Nakon vađenja krajnika je opet imao problema s bronhitisom i dobili smo pumpicu i lijekove Flixotid i Ventolin. Tada je i počeo bujati. I patimo se već tri godine s njegovom pupom. Odemo na more - smršavi. Vratimo se s mora (i ništa bitno se ne promijeni u vezi prehrane) i on počne šmrcati i pupa mu naraste za tjedan dana. Moram naglasiti da nitko od mojih i od mog muža nema problema s kilažom, svi smo u granicama normale. Sada sam (osim kontrole što i koliko jede) počela razmišljati drugačije. Prestala sam se bojati da će mu to ostati trajno i umjesto da njega stalno usmjeravam na kojekakve aktivnosti, počela sam sve raditi skupa s njim. Rolanje, hodanje, kuhano povrće, nema slatkiša, zajednički ˝junkfood˝ dan kada se opustimo i smažemo pizzu uz film i puuuuuuno pričanja i podrške. Nadam se da će upaliti 
|
| ned lip 20, 2010 9:24 pm |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|